Iskolánk története

 

1895. október 22-én ünnepélyesen nyitották meg iskolánkat „Budapesti Vendéglőstanoncok Szakirányú Iskolája” néven. A képzés évtizedeken keresztül sok helyen történt, míg 1974-ben a Huba utcába költöztünk. A Berzsenyi Gimnázium új épületbe költözött, azóta kizárólagos használója vagyunk az épületnek. A szakiskolai képzés mellet 1985-ben beindítottuk az érettségit adó szakközépiskolai képzést is.

Az iskola a vendéglátóipari szakemberképzés egyik legnagyobb intézménye. Évente Átlagosan 1000 tanuló folytatja itt tanulmányait. Az elméleti képzés teljes egészében (kémia, biológia, laborokban, számítástechnikai szaktanteremben, könyvtárban), a gyakorlati képzés (korszerű tankonyhákban, felszolgáló szaktanteremben) nagy része az iskolánkban folyik. Természetesen igénybe vesszük gazdálkodó szervezetek üzleteit is, főleg a nyári szakmai gyakorlatok teljesítésénél.

 

Hírek

Március 1., kedd, Farsangi jelmezverseny

Kedves Tanulóink! Március 1.-én, kedden rendes tanítási nap keretében, varázsoljunk egy kicsit kötetlenebb, télbúcsúztató farsangi hangulatot az iskolába. Ennek keretében farsangi jelmezversenyt hirdetünk. Aki beöltözik jelmezbe, ezen a napon mentesül a felelés alól, minden órán. A legötletesebb...
Teljes cikk

Tanítás nélküli munkanapok, március 2. és 3.

Kedves Diákok! Tisztelt Szülők/Gondviselők! Szerdán és csütörtökön, március 2.-án és 3.-án tanítás nélküli munkanapok lesznek iskolánkban, elmaradnak a tanítási órák. Szóbeli felvételik és pályaalkalmassági vizsgálatok miatt. Köszönjük figyelmüket és megértésüket!
Teljes cikk

Tanítás nélküli nap szerdán, feb. 9.-én

Kedves Diákok! Tisztelt Szülők/Gondviselők! Szerdán, február 9.-én tanítás nélküli munkanap lesz iskolánkban, elmaradnak a tanítási órák. Rendezvény miatt. Köszönjük figyelmüket és megértésüket!
Teljes cikk

Érettségi jelentkezés!

Kedves Diákok!   Az érettségire való jelentkezés határideje: 2022. február 15.   Az alábbi linken találhatóak a legfontosabb tudnivalók a tantárgyi követelményekről és minden egyébről az érettségivel...
Teljes cikk

Érettségi tájékoztató

Kedves Végzősök! Az érettségi adatkezelési tájékoztatót itt tudjátok megtekinteni: erettsegi_adatvedelmi_tajekoztato.pdf (363173)
Teljes cikk

Tanítás nélküli munkanap

Kedves Diákok! Január 24-én hétfőn félévi értekezlet és osztályozó konferencia van. Aznap nincs tanítás az iskolában! A gyakorlatok kiírás szerint lezajlanak!
Teljes cikk

Félévi osztályozó vizsgák

Kedves Diákok! Aki félévkor osztályozó vizsgára van kiírva, az alábbi időpontokban vehet részt a beszámolókon: Technikum: 2022.január 20. 7:45 Szakképző iskola: 2022.január 21. 7:45 A terembeosztás a portán lesz kitéve. A kiírt névsorról és tantárgyakról felvilágosítást az osztályfőnököktől...
Teljes cikk

Központi írásbeli felvételi vizsga 2022. január 22.-én, 10 óra

Kedves Diákok és Szülők! A 2022/2023-as tanév 9. évfolyamaira jelentkező tanulók számára a központi írásbeli felvételi 2022. január 22-én (szombat) 10 órától kerül megszervezésre a (1134 Budapest, Angyalföldi út 11.szám alatti) portán elhelyezett beosztások szerint. Kérjük, hogy a vizsgázó tanulók...
Teljes cikk