Ingyenes OKJ-s (esti tagozatos) felnőttoktatás

 
Téli szünet utáni első tanítási nap: 2020. január 6. (hétfő).
 
        Kiss Judit
Felnőttoktatási asszisztens
 
Tisztelt Érdeklődő!

A vendéglátóipari szakmacsoport, a cukrász, a pincér és a szakács szakma az utóbbi években is népszerű képzési formák és szakmák. Nem véletlenül, hiszen egy folyamatosan fejlődő ágazatról és egyre bővülő hazai és uniós munkaerőpiacról van szó. 
A szakmai képzések során elméleti konzultációkat és szakmai tanüzemi gyakorlatokat is tartunk.
Az iskolarendszerű esti képzést iskolánk tanárai tartják saját felszerelt tanüzemeinkben! 

Ha elmúlt 16, vagy nem szerezte még meg második OKJ-s szakmáját, legyen szó vállalkozóról, munkavállalóról, vagy csak "hobby" szakácsról és cukrászról, szakképzett oktatókkal és felszerelt termekkel, tanüzemekkel várjuk a jelentkezőket ingyenes felnőttoktatási képzéseinken! 
 

    Jelentkezési lapok letölthetők esti felnőttoktatásra:    JELENTKEZÉSI LAP ESTI KÉPZÉSEKRE 2019 (CUKRÁSZ, SZAKÁCS, PINCÉR)

Esti felnőttoktatás gyakorlati értékelőlap összesítő                                  Esti felnőttoktatás havi gyakorlati értékelőlap
       Tanulószerződés sablon Cukrász (esti) 2019-2020.                                        Tanulószerződés sablon Szakács (esti) 2019-2020.
 

RÉSZLETES TÁJÉKOZTATÓ A JELENTKEZÉS FELTÉTELEIRŐL:

(Az egyes szakmák szakmai és vizsgakövetelményei alapján)

 
  2019/20. TANÉV

Meghirdetett képzések: Cukrász, Pincér, Szakács

A jelentkezés feltételei:
 • Befejezett 10. osztály (bizonyítvány másolattal igazolni kell)
 • magyar állampolgárság
 • Alap szintű angol nyelvtudás
 • Csak az jelentkezhet a képzésre, akinek maximum egy, állami finanszírozásban szerzett OKJ képesítése van. Ha az OKJ képesítést önköltséges (fizetős) formában szerezte, az ebbe nem számít bele.
 • Az alább felsorolt Jelentkezési dokumentumok hiánytalan kitöltése illetve beszerzése, és a jelentkezési határidőig történő leadása az iskola Felnőttoktatási irodájában.
 • Jelentkezés folyamatos
 • Jelentkezés módja: a hiánytalanul kitöltött dokumentumokat e-mailben vagy személyesen kell eljuttatni az alábbi címre:
                                         1134. Bp. Huba utca 7. 1. emelet 100-as iroda (bejárat az Angyalföldi út 11. szám alatt.)
 • Jelentkezési dokumentumok:
 1. JELENTKEZÉSI LAP  
 2. NYILATKOZAT OKJ végzettségről és a személyes okmányok másolatáról  letölthető dok.  
 3. BIZONYÍTVÁNYOK MÁSOLATA(kötelezően csatolandó: érettségi bizonyítvány, diploma másolata, ha egyik sincs, a befejezett 10. osztályt igazoló bizonyítvány másolata, és amennyiben rendelkezik akár állami,akár önköltséges finanszírozású OKJ bizonyítvánnyal, azok másolata. A köztudatban szakmunkás bizonyítványnak nevezett végzettség is OKJ képesítésnek minősül!)
 4. EGÉSZSÉGÜGYI ALKALMASSÁG IGAZOLÁSA(Az EÜ alkalmasság igazolása a jelentkező feladata. Ezt megteheti érvényes egészségügyi kiskönyve fénymásolatának leadásával, vagy egy foglalkozás egészségügyi szakorvos (üzemorvos) által kiadott igazolással. Mindkét esetben az alkalmasságnak a választott szakmára kell szólnia.) Igazolás MINTA innen letölthető, ilyet kell kapnia az orvostól.
 5. OKMÁNYMÁSOLATOK: Személyi igazolvány, TAJ kártya, és Lakcímkártya

A jelentkezőkkel, tanulókkal a kommunikáció elsősorban a felnott@dobosvsz.sulinet.hu elektronikus levélcímen keresztül zajlik, ezért elengedhetetlenül fontos a pontos és használatban lévő, rendszeresen ellenőrzött e-mail cím megadása! (Először könnyen a spam/levélszemét mappába kerülhet az iskola levele, ezért célszerű azt a mappát is rendszeresen ellenőrizni, és a feladót a biztonságos feladók közé tenni.)

Javasolt továbbá az Adatlapon a valós és helyes mobil telefonszám megadása is a gördülékeny kommunikáció érdekében.

 
 
                  Kiss Judit Piroska
                           felnőttoktatási asszisztens      
                                         dobos.felnott (kukac) gmail.com                         
   
                 +36-1 / 320-9804 / 120
 

Információ személyesen az iskolában a 23/A  irodában. 

Tel.: 1/320-9804 / 120 mellék vagy E-mail: felnott (kukac) dobosvsz.sulinet.hu

Kiss Judit felnőttoktatási asszisztens elérhető:

személyesen az iskolában a fszt-i 23/A irodában

JELENTKEZÉSI LAP ESTI KÉPZÉSEKRE 2019 (CUKRÁSZ, SZAKÁCS, PINCÉR)

KEDVES DIÁKUNK!

A FELNŐTTOKTATÁSON AZ  ÜGYFÉLFOGADÁS

NYÁRON SZERDÁNKÉNT

13:00 - 17:30 között lesz

Tel.: +36-1 / 320-9804 / 120 mellék vagy E-mail: dobos.felnott (kukac) gmail.com

 

Esti tagozatos tanulóink számára letölthetőek a munkahelyi gyakorlathoz szükséges tanulószerződések!

Tanulószerződés sablon felnőttképzésre, letölthető:   Cukrász      Szakács

A tanulószerződést a gazdálkodó és a tanuló köti, 4 eredeti példányban kell beküldeni a területileg illetékes kamarának.

A tanulószerződés megkötéséről a tanulónak tájékoztatnia kell az iskolát, a tanuló és a gazdálkodó által aláírt tanulószerződést be kell mutatni a felnőttoktatási koordinátornak.

 A tanulók a külső gyakorlati munkahelyen készülnek a szakmai vizsga gyakorlati részére.

A tanulónak a tanulószerződés keretében 797+40 (nyári gyakorlat)= 837 óra gyakorlatot kell teljesíteni.

A  gyakorlat teljesítését értékelőlappal kell igazolni. A havi értékelőlapot (letölthető az iskola honlapjáról Felnőttoktatás fül alatt) a  23/a. szobában kell leadni!

A nyár folyamán a szerdai ügyeleti napokon lehet leadni a portán az értékelőlapokat - vagy postai úton lehet eljuttatni az iskolába.

 

 
      

 

 

Felnőttképzés: GYIK

Mi az OKJ?

Az OKJ az Országos Képzési Jegyzék rövidítése.

Fontos, hogy ha Ön államilag elsimert bizonyítványt szeretne, olyan képzésre jelentkezzen amely OKJ-s vizsgával zárul, vagy olyan tudást ad, ami utána az előzetes tudásfelmérés alapján beszámítható egy OKJ-s képzésbe!

Ingyenesek ezek a képzések?

Iskolánk is úgynevezett iskolarendszeren kívüli felnőttoktatást indít.

Ezek a képzések államilag támogatottak 25 éves korig, illetve a második szakma megszerzéséig! 

Mikor kaphatok felmentést?

Az OKJ-s képzés úgynevezett moduláris rendszerben zajlik. Az egyes modulok alól csak akkor adható felmentés, ha abból korábban sikeres modulzáró vizsgát tett. 

A komplex szakmai vizsga alól felmentés nem adható! Külön kérelem alapján (pl. valamilyen tanulási nehézség, számolási, szövegértési...stb) a vizsgabizottság plusz időt adhat a feladat elvégzésére, de ezt orvosi papírral kell igazolni.

Kaphatok Europass bizonyítványt?

Az idegen nyelvű Europass a sikeres OKJ-s vizsga megszerzése után kérhető. Célja, hogy az Unióban elfogadhatóvá, elismertté tegye végzettségét. A bizonyítvány a vizsgaszervezőnél kérhető. Árát az éppen aktuális minimálbér határozza meg. Elkészítési ideje 1-2 hét.

Mik a felvételi követelmények?

Aki az 1998 / 99-es tanévben, vagy utána fejezte be az általános iskolát, annak 10 osztály elvégzése szükséges ahhoz, hogy felnőttképzésbe bekapcsolódjon. Aki korábban végzett, a 8 általános is elegendő. Kivételt képez ez alól, ha a képzés érettségire épül. A vendéglátóipari szakmákhoz egészségügyi alkalmasság szükséges, valamint pályaalkalmasságot is előírhat a központi szakmai és vizsgakövetelmény! Bővebben a feltételekről a hallgatói tájékoztatókban olvashat. 

Mennyibe kerül egy OKJ-s vizsga?

A pontos vizsgadíjat a vizsgaszervező határozza meg. Az írásbeli tételek díja, a nyomtatványok díja azonban minden vizsgáztatónak ugyanazt a költséget jelenti. A vizsga elnökének, tagjainak, jegyzőjének, felügyelő tanárainak díjazása jogszabály alapján a mindenkori minimálbérhez van igazítva. Ez minden vizsgaszervezőre nézve kötelező jellegű. Eltérést a vizsgadíjakban az eltérő nyersanyagköltségek illetve rezsi díjak jelentenek.