Államilag támogatott,
8 hónapos, szakmajegyzék szerinti
szakmai oktatás
(esti, felnőttképzési jogviszony)

2021. ÉVI FELNŐTTKÉPZÉSEINK

Tisztelt Érdeklődő!

A vendéglátóipari szakmacsoport, a cukrász, a pincér-vendégtéri szakember és a szakács szakma az utóbbi években is népszerű képzési formák és szakmák. Nem véletlenül, hiszen egy folyamatosan fejlődő ágazatról és egyre bővülő hazai és uniós munkaerőpiacról van szó. 
A szakmai képzések során elméleti konzultációkat és szakmai tanüzemi gyakorlatokat is tartunk.
A képzések iskolai elméleti és gyakorlati konzultációi heti két délután 15 - 21 óra között vannak. 
A konzultációkon kívül e-learning tananyag és digitálisan támogatott szakmai gyakorlat teljesítése szükséges.
A tanüzemi gyakorlatok nyersanyagköltsége havonta fizetendő, melyet a sikeres szakmai vizsga után egy összegben visszakap a képzésben részvevő. (cukrász: 12.000 ft/hó, szakács: 13.000 ft/hó, pincér: 8.000 ft/hó)

A képzés ütemezése:
A képzés 3.hónapjában: ágazati alapvizsga
A 4.hónap végén: félévi tantárgyi beszámoló
A második félévben: 80 óra szakmai gyakorlat teljesítése
A 8.hónap végére a szakmai vizsga portfólió részének leadása
A képzés végén: év végi tantárgyi beszámoló
A 8.hónap lezárását követően: szakmai vizsga
 RÉSZLETES TÁJÉKOZTATÓ A JELENTKEZÉS FELTÉTELEIRŐL:
  • Minimum befejezett 10. osztály, vagy szakmai képesítés, érettségi illetve bármilyen magasabb szintű végzettség (bizonyítvány másolattal igazolni kell) - Érettségivel nem rendelkező tanulóink számára e-learning közismereti tananyagot biztosítunk, melyből tantárgyi beszámolót kell tenniük. 
  • magyar állampolgárság
  • Csak az jelentkezhet a képzésre, akinek maximum egy, állami finanszírozásban szerzett képesítése van. Ha az OKJ képesítést önköltséges (fizetős) formában szerezte, az ebbe nem számít bele.
  • Az alább felsorolt Jelentkezési dokumentumok hiánytalan kitöltése illetve beszerzése, és a jelentkezési határidőig történő leadása az iskola Felnőttoktatási irodájában

Jelentkezési dokumentumok

  1. ONLINE JELENTKEZÉSI LAP KITÖLTÉSE, majd személyes beiratkozás az iskola felnőttképzési titkárságán.
  2. BIZONYÍTVÁNYOK MÁSOLATA (kötelezően csatolandó: érettségi bizonyítvány, diploma másolata, ha egyik sincs, a befejezett 10. osztályt igazoló bizonyítvány másolata, és amennyiben rendelkezik akár állami, akár önköltséges finanszírozású OKJ bizonyítvánnyal, azok másolata. A köztudatban szakmunkás bizonyítványnak nevezett végzettség is OKJ képesítésnek minősül!)
  3. EGÉSZSÉGÜGYI ALKALMASSÁG IGAZOLÁSA (Az EÜ alkalmasság igazolása a jelentkező feladata. Ezt megteheti érvényes egészségügyi kiskönyve fénymásolatának leadásával, vagy egy foglalkozás egészségügyi szakorvos (üzemorvos) által kiadott igazolással. Mindkét esetben az alkalmasságnak a választott szakmára, vagy a turizmus-vendéglátóipari ágazatra kell szólnia.) Igazolás MINTA innen letölthető.

A jelentkezőkkel, tanulókkal a kommunikáció elsősorban a dobos.felnott@gmail.com elektronikus levélcímen keresztül zajlik, ezért elengedhetetlenül fontos a pontos és használatban lévő, rendszeresen ellenőrzött e-mail cím megadása! (Először könnyen a spam/levélszemét mappába kerülhet az iskola levele, ezért célszerű azt a mappát is rendszeresen ellenőrizni, és a feladót a biztonságos feladók közé tenni.)

Javasolt továbbá az Adatlapon a valós és helyes mobil telefonszám megadása is a gördülékeny kommunikáció érdekében.

             Kiss Judit Piroska
                  felnőttoktatási iskolatitkár     
            dobos.felnott (kukac) gmail.com 

           +36-1 / 320-9804 / 120

  

              
 

 

Jelentkezési lap az esti szakképzésre. (JELENLEG NINCS JELENTKEZÉSI IDŐSZAK, 2021. májustól újra)

Vizsgaidőpontok: 12. évfolyam-     2021.május 14. péntek, ÍRÁSBELI

        Vizsgaidőpontok: 8  hónapos képzés-                 2021. május 21. péntek, ÍRÁSBELI

Esti felnőttképzés gyakorlati értékelőlap összesítő                                  Esti felnőttképzés havi gyakorlati értékelőlap

       Tanulószerződés sablon Cukrász (esti) 2019-2020.                                     Tanulószerződés sablon Szakács (esti) 2019-2020.
 

Tel.: +36-1 / 320-9804 / 120 mellék vagy E-mail: dobos.felnott (kukac) gmail.com