SZKTV 1., 3. és 5. hely!!!

A héten lezajlott a 8. Szakma Sztár fesztivál, ahol iskolánk tanulói rendkívül sikeresen szerepeltek!

Szalkai Csilla 2/12.P osztályos tanulónk Berkesi Beáta tanárnő felkészítésében aranyérmet szerzett pincér szakmában, az idei szakma sztárja!

Kovács Benjámin Marcell 2/12.Sz2 osztályos tanulónk Juhász János tanár úr felkészítésében bronz érmet szerzett szakács szakmában!

Deli Regina 2/12.C1 osztályos tanulónk Czanikné Szalontai Henrietta tanárnő felkészítésében országos 5. helyezést ért el cukrász szakmában!

Mind a három versenyzőnek és felkészítő tanáraiknak, valamint a további indulóknak is gratulálunk eredményeik eléréséhez.

A versenyen készült hivatalos fényképek a MEGNYITÓ-n, a VERSENY-en és a ZÁRÓÜNNEPSÉG-en.

A Versenyről készült riportfilmben Csilla is megszólal.

 

Az alábbi linken az Érdi újságban az SZKTV-ről és Kovács Benjamin Marcel végzős szakács tanulónkról szóló cikket olvashatjátok az utolsó oldalon:
 
 
 
Az alábbi linken az ÉrdMost oldalon megjelent cikk, illetve itt meghallgatható a vele készült rádióinterjú is:
 

 

Hivatalos tájékoztató a szakmasztar.hu weboldalról:

Országos szakmai versenyek 2015 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2015-ben nyolcadik alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV). Ezek országos döntőjére a VIII. Szakma Sztár Fesztiválon2015. április 27-29. között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában került sor, melynek megnyitó ünnepélyén Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is részt vett. A megnyitó keretében aláírásra került a EuroSkills 2018. budapesti megrendezéséről szóló megállapodás is. 

A versenyek célkitűzése továbbra is a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák – beleértve a ráépülő, magasabban kvalifikált szakmákat is – társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése, azok népszerűsítése volt. 

A versenyek és a fesztivál szlogenje: „A jó szakma felér egy diplomával!” 

Az országos szakmai versenyeket a Nemzetgazdasági Minisztérium által a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gondozásába átadott 39 szakképesítésben hirdettük meg, a nappali tagozaton végzős szakiskolai és szakközépiskolai tanulók számára. 

A verseny fordulói az elődöntő, a válogató és a döntő voltak. 

Az elődöntőkön országosan közel 4.600 fő vett részt, melyeket a korábbi éveknek megfelelően a területi kamarák bonyolítottak le. A válogatókba bekerült 410 versenyző elsősorban gyakorlati illetve gyakorlati jellegű feladatokat oldottak meg. 

A végső megmérettetésre, a döntőre a háromnapos Szakma Sztár Fesztiválon került sor, ide 195 diák jutott be. A szakmai versenyen az idén a tanulók 82 %-a kapott felmentést a teljes szakmai vizsga letétele alól. 

A II. SkillsHungary Nemzeti Döntőn három versenyszám válogatójának döntői kerültek megrendezésre, valamint a WorldSkills 2015. évi versenyére a már korábban kiválasztott versenyzők versenyszituációnak megfelelő „bemutatókat” tartottak. 

A fesztiválon ingyenes részvétellel az idén közel 15 ezer látogató vett részt. 

A vidéki iskolákból, a területi kamaráink szervezésében, 200 autóbusszal több mint 9 ezer diák érkezett. Több mint 60%-uk 6-7-8.osztályos, pályaválasztás előtt álló fiatal volt. A budapesti általános iskolákból további több mint 5.000 diák látogatott ki.