Részvétel a Turizmus Summit 18 gálaesten (beszámoló)

Részvétel a Turizmus Summit 18  gálaesten

Az immár 30. éve megrendezésre kerülő Pro Turismo díjak átadására idén a művészetek Palotájában került sor a Turizmus Világnapján október 16-án. A BVHSZC Dobos C József Vendéglátóipari Szakképző Iskola diákjai Szabó Eszter, Veréb Aliz, Soproni Benjamin és Probszt Konrád kísérőtanáraikkal Erdélyiné Kiss Rita és Kiss László abban a megtiszteltetésben részesültek, hogy meghívást kaptak a gálaestre.

A gálaesten bemutatásra került Magyarország új országmárkája, melynek szlogenje: ,,Magyarország a csodák soha ki nem apadó forrása" valamint új imázsfilmje. Beszédet mondott Orbán Viktor Magyarország Miniszterelnöke majd Guller Zoltán a MTÜ vezérigazgatója és Farkas Dávid vezérigazgató-helyettes. A Pro Turismo díjra olyan szakemberek jelölését várják, akik itthon és külföldön a legtöbbet tettek a turizmus és a kultúra minőségének javításáért. Az idei hat díjazott Sándor Szandra, divattervező, a Nanushka márka megalkotója Papp Regina, a We Love Budapest főszerkesztője és társalapítója, Ruprecht László kreatív séf, a Stílusos Vidéki Éttermiség egyik alapítója, Fülöp Zoltán, akinek a nevéhez a VOLT Fesztivál megalapítása kötődik, Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, valamint Laposa Bence borász.

A díjátadót Ákos fellépése követte majd a gasztronómia legkiemelkedőbb éttermeinek ételkínálatával várták büféasztalos vacsorával a vendégeket.

Köszönjük a lehetőséget a Magyar Turisztikai Ügynökségnek, amely immár második évben dolgozik együtt a Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesületével és ad lehetőséget országosan a diákságnak és oktatóinknak, hogy közelebbről megismerhessék a MTÜ munkáját. 

Erdélyiné Kiss Rita
Szaktanár