I. „GYÁLI TAVASZVÁRÓ LÁBAS-PARTY” - Weinbrenner Gábor emlékkupa

Ma lezajlott - iskolánk sikeres szereplésével - az I. „GYÁLI TAVASZVÁRÓ LÁBAS-PARTY” FŐZŐ ÉS SÜTEMÉNYKÉSZÍTŐ VERSENY A TAVASZVÁRÁS BŰVÖLETÉBEN - Weinbrenner Gábor emlékkupa. A hagyományteremtőnek szánt rendezvénnyel és vándorkupával a Szabadtűzi Lovagrend emléket szeretne állítani a 2014. évben végleg az égi konyhapult mellé távozott nagyszerű szakácsnak, a magyar gasztronómia egyik emblematikus alakjának, a fáradhatatlan oktatónak, kollégánknak.  

A versenyen készült képek ITT tekinthetőek meg.

A versenyen 1 darab 20 cm átmérőjű, 7,5 cm magas 2,0 literes fedővel ellátott lábasban, hordozható camping gázfőző, mint hőforrás használatával két adag tetszőleges, a kiírt választható verseny-kategóriák valamelyikének megfelelő ételt kellett elkészíteni a rendelkezésre bocsátott nyersanyagkosár felhasználásával. A főzéshez kizárólag a szervezők által biztosított egyetlen lábas volt felhasználható, azonban nem volt korlátozva annak felhasználási száma (pl.: külön főzött köret és főétel stb.) 

A versenyen 2 kategóriában lehetett indulni, melyek mindegyikében való nevezéssel lehetett a végső eredményhirdetésnél szerepelni. 

I. kategória 
Választható ezen belül
a) levesek (híg levesek, sűrített levesek, összetett levesek, különleges levesek)
b) főételek (húsos főételek, hústalan főételek, egytálételek)
II. kategória
előzetesen otthon készített, házi készítésű sütemények

Iskolánk 2 csapattal vett részt a rendezvényen, az I. kategóriában arany érmet ért el Molnár György tanár úr, ezüst érmet ért el Kovács Benjamin Marcell tanuló.

Weinbrenner Gábor Budapesten született 1945-ben. Már az általános iskola befejezését követően eljegyezte magát a gasztronómiával. A mindenki által csak „A Dobos”-nak nevezett iskolában tanulta a szakmát és itt is érettségizett. 1965 és 1982 között a Pannónia Szálloda és Éttermi Vállalat munkatársaként, illetve a siófoki Európa szálló konyhafőnökeként készítette a jobbnál jobb falatokat.1982 évtől pedig korábbi iskolájában, a jövő nemzedékének adta át tapasztalatait. 1990-ben mesterszakács minősítést kapott, de a szakmai ifjú tehetségeinek oktatását továbbra is fő céljának tekintette. Diákjai számos versenyen álltak helyt iránymutatása mellett. A „Dobos” mellett a Budapesti Gazdasági Főiskolán is oktatott. Számos országban tartott mesterkurzusokat és sok helyen vett részt magas színvonalú versenyek zsűrizésében. 1987-ben kiváló pedagógiai munkáját is magas kitüntetéssel ismerték el. 1991 óta volt a lombardiai Szakácsszövetség Címzetes Mestere, 1995-ben mindez ideig egyetlen külföldiként a Német Szakácsszövetségtől „Obermeister” címet kapott. Magyarországon a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség 2010-ben Életmű-díjjal, Budapest Főváros Közgyűlése 2013-ban, szakoktatói munkáját Bárczy István-díjjal, 2014-ben pedig egész munkásságát Venesz József-díjjal ismerték el. Sajnos ez utóbbit csak felsége tudta átvenni.