Danubius Tanulóverseny 2016.

Idén 45. alkalommal került megrendezésre a Danubius Tanulóverseny, melynek helyszíne idén a Hotel Hungaria City Center volt. A szakácsverseny részen iskolánk tanulója, Sümeg Attila, a Danubius Hotel Arena szálloda gyakornoka, 2. helyezést ért el! Gratulálunk neki!

 

Február 29. és március 1. között három szakma (szakács, cukrász, felszolgáló) – szállodai háziversenyeken legjobban szerepelt - végzős szakmunkástanulói mérték össze tudásukat a Danubius Hotels Group nagy hagyományokkal bíró tanulóversenyén.
A több évtizedes múltra visszatekintő, magas presztízsű vállalati tanulóversenyen - a nemzetközi gasztronómiai versenyek trendjét követve - a szakács és cukrász tanulók számára nem előre meghatározott versenymenük készítése volt a feladat, hanem egy úgynevezett „árukosár” termékeiből minden tanuló – a szállodai tanulófelelőse és a helyi konyhafőnök szakmai támogatása mellett – a maga által megálmodott és összeállított ételsort készítette el. A fiatalok így a szakmai fogások mellett megmutathatták kreativitásukat is, a verseny színvonalát pedig tovább emelte a különböző „szállodai szakmai műhelyek” nemes versengése. 

 

A versenyzők az elméleti verseny keretében a napjaink vendégigényeire és a Danubius gasztronómia üzemeltetési szempontjaira alapozott, egyben a korszerű vendéglátás követelményeinek is megfelelő feladatokat oldottak meg, de emellett számot adtak a szakmunkásvizsga elméleti anyagának ismeretéből is, ezzel segítve felkészülésüket a közelgő vizsgákra.

Danubius Tanulóverseny 2016. HOL Magazin 2016.

A még „életszerűbb” körülmények megteremtésének érdekében a vállalat legkiválóbb szakemberei és a szaktanárok mellett „civil” vendégek is aktívan részt vettek a tanulók teljesítményének értékelésében, azaz a versenymenük elfogyasztásában, amit természetesen a pincér versenyzők szervíroztak számukra.

A megmérettetés díjazása – akárcsak tavaly - idén is különleges volt, ugyanis a Danubius Hotels Group még 2014 folyamán elnyert egy ERASMUS+ Mobilitás pályázatot, melynek keretében a szakmák (szakács, cukrász, pincér) első három helyezettjei – a hagyományos díjak mellett - 2016 tavaszán, immáron második alkalommal egy két hetes szakmai tanulmányúton vehetnek részt Ausztriában, Bécsben, magas színvonalú szállodákban, éttermekben.

Danubius Tanulóverseny 2016. HOL Magazin 2016.

A verseny szponzorai voltak az Agragent Gyümölcsliget Kft., a Badacsonyi Borászati Szövetkezet, a Coffee Like Kft., a Dreher Magyarország, a Helit Kft., a Kékkuti Ásványvíz, a No Bull Co Kft és a Rauch Kft, akiknek köszönjük a támogatást!

Forrás: www.holmagazin.hu/cikk/danubius-tanuloverseny-2016 2016.03.01.