Bocuse d'Or utánpótlásverseny döntő II. helyezettje tanulónk, Barna Zsanett lett

2015.10.18 23:59

Október 18-án, vasárnap került megrendezésre a Bocuse d’Or utánpótlásverseny döntője a METRO Gasztroakadémián. A 12 fiatal szakácsnak két feladatban – egy számukra már ismert versenytémával: Saláta bevert tojás és baguette, illetve egy titkos nyersanyagkosár (lazac és zöldségek) tartalmából a helyszínen összeállított főétel és mártás elkészítésével kellett összemérnie tudását. A konyhában Bíró Lajos és Tóth Gábor pontozta a versenyzők munkája során látott racionális anyagfelhasználást, összeszedettséget, a szakszerűséget és a tisztaságot, míg a kóstolás során Arnold Károly, Bakcsy Árpád, Bősze Ákos, Hamvas Zoltán, Nyíri Sándor /Szása/, Varjú Viktor és Vomberg Frigyes értékelte a versenymunka ízét, textúráját, prezentációját, valamint azt, hogy a fogás mennyire felelt meg a Bocuse d’Or szellemiségének. 

Az utánpótlás verseny végeredménye a következőképpen alakult: 

I. helyezett: Szabó Kevin /Onyx Restaurant/
II. helyezett: Barna Zsanett /Onyx Restaurant/ 2/12. Sz 2 osztályos tanulónk
III. helyezett: Szász Kristóf /Bock Bisztró/
Különdíj: Sándor Lőrinc /Kistücsök/ 

Az első három helyezettnek kiosztott értékes tárgyi ajándékok mellett a Magyar Bocuse d’Or Akadémia Egyesület kezdeményezésére az utánpótlás verseny során legkiemelkedőbben teljesítő szakács(ok)nak lehetősége nyílhat arra, hogy a Bocuse d’Or verseny keretében szerephez jusson a versenyben megmérettető séf oldalán. Mellette társai, a további, a Bocuse d’Or európai döntője kapcsán felmerülő feladatok teljesítése alkalmával szintén szereppel bírhatnak, akár a kontinentális döntőn versenyző csapatok második segítőjeként. 

A Bocuse d’Or magyarországi versenyfolyamatában a következő állomás a 2015. december 13-i selejtező lesz. 

Magyar Bocuse d’Or Akadémia Egyesület
https://bocusedorhungary.hu/
https://www.facebook.com/magyarbocusedorakademia
további információ:
Szaffner Dóra 06 30 484 5746 vagy
Szántó Gabriella 06 30 9662 881
press@bocuse.hu