Iskolánk tanulói és tanárai több évtizedes múltra visszatekintve nagy sikerekkel vesznek részt hazai és külföldi versenyeken és rendezvényeken. Az ezekkel kapcsolatos információkat olvashatják ezen a felületen.

Versenyek

VI. Dobos Emlékverseny 2017.

2017.01.20 08:00
  2017.01.20-án iskolánkban sikeresen lezajlott az idei évi, immár VI. Dobos Emlékverseny. A versenyen, az utolsó napokban a betegségek miatt történt lemondások után 4 iskola 20 tanulója mérte össze tudását cukrász, pincér és szakács szakmákban,valamint a szakmánkénti pontokat összesítve...

Danubius Tanulóverseny 2016.

2016.03.07 00:54
Idén 45. alkalommal került megrendezésre a Danubius Tanulóverseny, melynek helyszíne idén a Hotel Hungaria City Center volt. A szakácsverseny részen iskolánk tanulója, Sümeg Attila, a Danubius Hotel Arena szálloda gyakornoka, 2. helyezést ért el! Gratulálunk neki!   Február 29....

Eredmények a hétvégi Légfegyveres Országos Bajnokságról

2016.02.10 22:10
A hétvégén Szászhalombattán megrendezésre került Légfegyveres Országos Bajnokságon tanulónk, Kókai Réka háromszoros Országos Bajnok lett egyéniben, amivel kvalifikálta magát a február végén, Győrben megrendezésre kerülő Európa Bajnokságra. Csapatversenyben indult Baranyai Krisztina tanulónk...

4. Felcsúti Letenyey Gasztro – Verseny eredményei szakács, pincér és cukrász versenyszámokban.

2016.02.06 11:34
Iskolánk versenyzői sikeresen szerepeltek az idei évben 4. alkalommal megrendezésre került Felcsúti Letenyey Gasztro – Versenyen, ahol szakács, pincér és cukrász szakmákban mérte össze tudását 8 iskola 1-1 versenyzője.  Iskolánk versenyzői idén is szép eredményeket értek el a rangos...

V. Dobos Emlékverseny, 2016

2016.01.22 10:20
  2016.01.22-én iskolánkban sikeresen lezajlott az idei évi, immár V. Dobos Emlékverseny. A nemzetközi versenyen 9 iskola 41 tanulója mérte össze tudását cukrász, pincér és szakács szakmákban,valamint a szakmánkénti pontokat összesítve csapatversenyben is.   A jó hangulatú...

Bronzérem a VII. GÖNDÖCS BENEDEK ORSZÁGOS GASZTRONÓMIAI EMLÉKVERSENYEN

2016.01.11 14:45
Tanulónk, Lempel Balázs, Bronzérmet szerzett a VII. GÖNDÖCS BENEDEK ORSZÁGOS GASZTRONÓMIAI EMLÉKVERSENYEN, GYULÁN, 2015. december 12-én.  Az előző tanévekhez hasonlóan, a vendéglátást oktató iskolák, valamint felnőtt cukrász és grillázskészítők részére meghírdetett gasztronómiai versenyen...

Ezüstérmet szerzett tanulónk, Kókai Réka a Sportlövő Diákolimpia országos döntőjében

2015.11.26 07:52
Az idén Nyíregyházán megrendezésre került versenyen, 2015. november 21-én tanulónk, Kókai Réka a Légpisztoly 40 lövéses - Leány "c" kategória - EGYÉNI mezőnyében összesen 373 pont elérésével ezüstérmet szerzett! Gratulálunk eredményéhez! Hagyományosan október - november hónapokban kerül...

ÚTON A BOCUSE D’OR FELÉ – AZ UTÁNPÓTLÁSVERSENY DOBOGÓSAI

2015.11.16 21:27
  13 NOV 2015  ÍRTA: DININGGUIDE Iskolánk tanulójával, Barna Zsanettel a magyar Bocuse d’Or történet első utánpótlásversenyén készült interjú alább olvasható: Szabó...

Bocuse d'Or utánpótlásverseny döntő II. helyezettje tanulónk, Barna Zsanett lett

2015.10.18 23:59
Október 18-án, vasárnap került megrendezésre a Bocuse d’Or utánpótlásverseny döntője a METRO Gasztroakadémián. A 12 fiatal szakácsnak két feladatban – egy számukra már ismert versenytémával: Saláta bevert tojás és baguette, illetve egy titkos nyersanyagkosár (lazac és zöldségek) tartalmából a...

SZKTV 1., 3. és 5. hely!!!

2015.04.29 11:52
A héten lezajlott a 8. Szakma Sztár fesztivál, ahol iskolánk tanulói rendkívül sikeresen szerepeltek! Szalkai Csilla 2/12.P osztályos tanulónk Berkesi Beáta tanárnő felkészítésében aranyérmet szerzett pincér szakmában, az idei szakma sztárja! Kovács Benjámin Marcell 2/12.Sz2 osztályos tanulónk...
1 | 2 | 3 >>

Rendezvények

„OKÉS” 2015 – lezárult a közétkeztető gasztro kupa selejtező és elődöntő szakasza

2015.11.26 07:59
Lezárultak az ötödik Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny (OKÉS) elődöntői, melynek utolsó fordulója Iskolánkban került megrendezésre 2015.11.22-én. Az iskolánkban megrendezett eseményről készült videóriport az alábbi linken tekinthető meg. A „Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben”...

A Varázskemence napja

2015.05.17 07:45
​ 2015. Május 16-án a Vakok Iskolájának az udvara egy varázslatnak volt a helyszíne. A városból mostanra letűnt ízeket és illatokat varázsolták vissza, finom füst és friss kenyér illata járta be az udvart.   A kemencés kenyér illata és íze összetéveszthetetlen mással. Magunk...

MVI Gundel Károly – díjátadó Gálaest 2014

2014.11.29 22:00
Idén először adta át a Magyar Vendéglátók Ipartestülete a Gundel Károly-díjat a Budai Várban lévő Magyarság Házában. A díjazottak Kalla Kálmán, Hamvas Zoltán és dr. Draveczky Balázs (posztumusz) voltak. Tanulóink (más iskolák tanulóival egyetemben) aktív részesei lehettek Papp Zoltán tanár úr...

Újbor és sajt fesztivál a Vajdahunyad Várában

2014.11.29 20:00
Tanulóink aktívan részt vettek a XI. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztiválon Kiss László tanár úr vezényletében. A tanulók sok értékes tapasztalatot szereztek és nagyon sok pozitív visszajelzést kaptak felkészültségükről.

Szakképzési börze a Széchenyi István Kereskedelmi Szakközépiskolában

2014.11.27 22:00
Tanulóink részt vettek és interaktív bemutatót tartottak iskolánk szakképzéséről a Széchenyi István Kereskedelmi Szakközépiskolában a mai megtartott szakképzési börzén. Pincér tanulóink a felszolgáló munkákban való részvétel mellett a cukrász és szakács tanulóinkkal együtt aktívan, a látogatókat is...

A Vakok Állami Intézetében szolgáltak fel tanulóink

2014.11.26 20:00
Tanulóink részt vettek a Vakok Állami Intézetében tartott rendezvényen Bocskay Mária tanárnő irányításával és vezetésével.

MONIN szirupbemutató és limonádé kóstoló

2014.11.19 20:00
Tanulóink részt vehettek a felszolgáló teremben lezajlott szirup bemutatón, ahol nem csak nézhették, de ki is próbálhatták a különféle szirupokat.

Czifray-versenykurzus negyedik forduló – az üdvözlőfalatok iskolánkban

2014.10.12 20:00
Iskolánk látta vendégül a Magyar Gasztronómiai egyesület szervezésében a Czifray-versenykurzus negyedik fordulóját, az üdvözlőfalatok készítését. A két téma: Két üdvözlőfalat Babtányér  Hét versenyző munkáik bemutatásának sorrendjében: Daniel O'Shea (Alabárdos/Budavár)
 Szűcs Zoltán...

Látogatás és gyakorlat a Figula Pincészetben

2014.09.29 20:00
Tanulóink Papp Zoltán tanár úr vezetésével 1 hétig részesei lehettek a Figula Pincészet életének, kivették részüket a szüretelésből, szőlő feldolgozásból, bor készítésből, palackozásból, ezáltal saját maguk tapasztalhatták meg a borkészítés fortélyait és az elméleti tudás gyakorlatát.