Nyílt napok november 16-20-ig, Akiket várunk 2016/2017

2015.10.12 14:06
Tisztelt Érdeklődők, Szülők, Tanulók!
Nyílt napokat tartunk iskolánkról és a vendéglátóipari képzés általános követelményeiről, lehetőségeiről, általános felvételi tájékoztatóval szolgálunk, kérdésekre válaszolnak iskolánk  vezetői   2015. november 16-20-ig minden nap 9, 10, és 11 órakor.   Előzetes  telefonos   bejelentkezés   szükséges (nov. 9-től) a kb. 1 órás tájékoztatóra a (06-1) 320-9804 vagy (06-1) 320-9805 számon.
 
A BVHSzC OM kódja: 203078
Iskolánk telephely kódja: 003
 
Akiket elsősorban várunk
A vendéglátás kiemelt területe gazdaságunknak, ezért a végzett tanulók elhelyezkedési lehetőségei otthon és külföldön is jók.
Képzéseinkre jó megjelenésű, fegyelmezett, kreatív, jól kommunikáló fiatalokat várunk. A tanulóink színvonalas éttermekben, szállodákban töltik szakmai gyakorlatukat. Az angol, német nyelvet jól beszélő ügyes diákjaink 2-3 hónapos gyakorlatra ki tudnak menni külföldi gyakorlatra is Angliába, Spanyolországba, Finnországba, Ausztriába, Németországba, illetve Szlovákiába.
A túljelentkezés évek óta 4-5-6-szoros.
 
SZAKGIMNÁZIUM
Tagozat kód: 001
Szakgimnáziumunkba olyan fiatalok jelentkezését várjuk, akik amellett, hogy érdeklődnek a vendéglátás iránt, érettségit kívánnak szerezni és akár főiskolán tovább tanulva szeretnék a szakmát képviselni.
 
Tagozat kód: 003
Nyelvi előkészítőnkben kiemelt idegen nyelvi és informatikai oktatás zajlik.
Nyelvi előkészítő osztályainkban az emelt óraszámú angol nyelvi képzés a nyelvvizsga megszerzésének, valamint az informatika intenzív oktatása az ECDL vizsga letételének biztosítéka.
 
SZAKKÖZÉPISKOLA
A szakmai képzés keretében általános iskola után (3éves) cukrász, pincér, szakács osztályokat indítunk. A választott szakma iránt kiemelkedően érdeklődő, fegyelmezett, ügyes tanulókat várunk.
 
OKJ azonosítója
Tagozat kód:  008 - Cukrász:            34 811 01
Tagozat kód:  006 - Pincér:               34 811 03
Tagozat kód:  007 - Szakács:            34 811 04
 
 
Szakmai képzés 11. évfolyamtól cukrász, pincér, szakács (2 éves) osztályokba a 10. évfolyamot végzett, illetve érettségizett tanulókat várunk, elsősorban saját vendéglátóipari képzésből.  Az iskolarendszerű felnőttoktatás esti ingyenes képzésre 16 év feletti hallgatókat várunk.
OKJ azonosítója
34 811 01        Cukrász
34 811 03        Pincér
34 811 04        Szakács
 
Egészségügyi követelmények: a vendéglátásban csak olyan személyek dolgozhatnak, akik érvényes egészségügyi könyvvel rendelkeznek.
 
Fizikai követelmények: elsősorban az állóképességet, a jó teherbírást és az ép mozgásszerveket szeretnénk itt kiemelni.
 
A vendéglátásban kiemelten fontos a nyelv, idegen nyelvek ismerete is. A hozzánk jelentkező tanulók a képzés ideje alatt magas óraszámban tanulnak gazdasági tárgyakat, amelyek elengedhetetlen feltétele a matematikai ismeretek alkalmazása. A tanulóink színvonalas éttermekben, szállodákban töltik szakmai gyakorlatukat. Az angol, német nyelvet jól beszélő ügyes diákjaink 2-3 hónapos gyakorlatra ki tudnak menni külföldi gyakorlatra is Angliába, Spanyolországba, Finnországba, Ausztriába, Németországba, illetve Szlovákiába.
 
Pályaalkalmasság:
A szakmai és vizsgakövetelmények szerint vizsgáljuk.
 
Érettségizett tanulók számára vendéglős 1 éves képzés keretében (1 év beszámítással) elsősorban saját érettségizett tanulóink számára.
OKJ azonosítója: 52 811 02 1000 00 00
 
A tanulók felvételénél a hozott eredményeket vesszük figyelembe. 
A felvételi pontszámokat és egyébinformációkat az iskola honlapján tekinthetik meg.
 
A 11. évfolyamra jelentkező tanulók a jelentkezési lapokat a honlapról tudják a későbbiekben letölteni!